אוהבי הגורמה מכל העולם מבקרים במסעדות צרפתיות ואף משתתפים בסיורים וטיולי גורמה שלמים המוקדשים להיכרות עם המטבח הצרפתי. בעולם תוכלו למצוא סוכנויות נסיעות המתמחות בטיולי גורמה מסוג זה ובכל ביקור בצרפת תוכלו למצוא סיורי טעימות גורמה.
אם תרצו לעשות טיול גורמה בצרפת, תוכלו לעשות זאת גם בעצמכם. הפעם הכנו לכם רשימה קצרה של כמה מנות האופייניות למטבח הצרפתי, ומקומות בהם תוכלו לנסות אותן.
אלו מנות תוכלו לטעום במהלך טיול גורמה
Huîtres – אלו הן צדפות, מאכל אהוב על הצרפתים אותו נהוג להגיש בארוחות חג המולד והשנה החדשה. ניתן לבלן, אך צרפתים אמתיים שמבינים עניין יעדיפו אותן ללא בישול ואפילו בעודן בחיים. צדפות טריות תוכלו לנסות במסעדת L’Écume Saint-Honoré
Poulet Basquaise – זוהי מנת עוף אופיינית לאזור צפון מזרח צרפת הידוע בזכות גידולי העופות שבו. במנה זו העוף מרוכך ברוטב מיוחד (piperade) העשוי משינקן, פלפלים, בצל ועגבניות. אם תרצו לנסות מנה זה תוכלו לנסות במסעדת Chez Gladines בפריז. https://chezgladines-butteauxcailles.fr/en
Galettes Bretonnes – הקרפים שאתם מכירים הם בדרך כלל קרפים מתוקים הממולאים בנוטלה או אולי ריבה וגבינת שמנת. אך קרפים לא חייבים להיות מתוקים. קרפ הברטון עשוי מקמח כוסמת, מה שמעניק לו מראה אפרפר. באופן מסורתי הוא ממולא בבשר חזיר, גבינה וביצים. אם תרצו לנסות, קרפים טובים תוכלו למצוא בשכונת טור מונפרנס בפריז.
Quiche Lorraine – קיש הלוריין מגיע מאזור אלזס, אך אין צורך לנסוע עד לשם, בכל רחבי צרפת תוכלו למצוא את המנה הפופולרית, אך לא בהכרח בגרסתה המקורית. זהו קיש המכיל שמנת, חלב, ביצים, אגוז מוסקט ובייקון בגריל המעניק לה טעם מעט מעושן בדיוק כפי שהצרפתים אוהבים. גרסאות מודרניות של הקיש מכילות כרישה, פטריות או עןף וניתן למצוא אותן אפילו במאפיות.
בואו לנסוע לאלזס כדי לגלות את המתכון המקורי הזה. קיש הלוריין הוא, על פי המסורת האלזסית, טארט ועליו תערובת של שמנת, חלב, ביצים, אגוז מוסקט, ובייקון בגריל. רכיבים אלה מעניקים טעם מעט מעושן המוערך היטב בכל חלקי צרפת. כיום קיש לוריין הפך להיות כל כך פופולרי שאפשר למצוא אותו במאפייה או במסעדה או בצורה מודרנית יותר עם פטריות, כרישה ועוף. לא תתקשו למצוא את הקיש בפריז, אם בכל זאת תרצו מקום מומלץ תוכלו לנסות את מאפיית הסמיתס. http://www.thesmithsbakery-paris.com
Raclette – מנה אשר המטבח הצרפתי לקח מהשוויצרים. זוהי גבינה מותכת אשר מגישים אותה יחדיו עם מנות של תפוחי אדמה, בשר קר, בצל וחמוצים. נחשבת לסוג של מעדן חורפי. בצורה המסורתית הגבינה הומסה בעזרת אש ממדורת עצים, היום נהוג לעשות זאת בעזרת מחבתות חשמליות.
Raclette יובאה לסבוי משוויץ. זוהי מנה של גבינה (גבינת Raclette)
Ratatouille – מנה אופיינית לחבל פרובאנס, נחשבת לסמל לאוכל ביתי שכולם אוהבים. בזכות הפופולריות הגדולה מסעדות רבות מגישות מנה זו כתוספת לבשר או דגים. זהו תבשיל ירקות די פשוט המכיל בדרך כלל חצילים, זוקיני, פלפלים, בצל ועגבניות. אם תבקרו בחבל פרובאנס סביר להניח שתיתקלו במנה זו.
Latest posts by בליק תיירות (see all)
- חופשה משפחתית: כך תעשו את זה נכון - August 9, 2023
- חופשה של הרגע האחרון? כך תסגרו נופש משפחתי באיי יוון הקסומים - August 3, 2023
- העולם מחכה לכם: 5 היעדים החמים לשנת 2023 - June 8, 2023